31 Aralık 2013 Salı

KURAN-I KERİM SURELERİN ANLAMLARI

                           KURAN-I KERİM SURELERİN ANLAMLARI


31) LOKMAN sûresini, yedi kerre okuyan kimsenin, maddî ve manevî hastalığı ve karın ağrısı ve benzeri illetlerine Allah şifa ihsan eder.

32) SECDE sûresini, yazarak bir şişeye koysa ve şişenin ağzını sıkıca kapattıktan sonra evin bir tarafına gömse, o ev ateşten korunur ve her türlü düşman şerrinden, emin olur.

33) AHZÂB sûresini, kırk bir kerre okuyanın, işi ticaret ve kazancı bol olur, Hak teâlâ bütün müşkillerini kolaylaştırır ve kendisine bereketini ihsan buyurur.

34) SEBE' sûresiniyetmiş kerre okuyan kimsenin büyük yanındaki karışık hacetini, Hak teâlâ giderir.

35) FÂTIR sûresiniher kim okursa görünmeyen kuvvetlerin, şeytanların ve insan şeytanlarının şerlerinden emin olur, Hak teâlâ bu sûreye devam edenlerin ömürlerine bereket verir.

36) YÂ-SİN sûresini, yetmiş kerre okuyan kimsenin muğlâk hacetleri reva olur. Ölen kimsenin, yıkandıktan sonra yanında kıraat edilse, kabrinde defni sırasında da okunsa, o cenazeye sayılarını ancak Allahu teâlânın bileceği rahmet melekleri tâbi olurlar ve o meyyitin suali asan olur, kabir azabından emin olur. Eğer, yazılarak suyu içilse, Hak teâlâ o kimsenin gönülüne öyle bir nur ihsan buyurur ki, bu nur ile gamı, kasaveti ve bütün endişeleri zail olur ve sıkıntılarından kurtulur. Akşam - sabah okunması vird edinilse, dünya fakirliğinden kurtulur, âhiret azabından emin olur ve kendisine cennette yüksek bir makam ihsan buyurulur. Zira, Resul aleyhisselâm: (Her şeyin kalbi vardır. Kur'an-ı azimin kalbi de Yâsin-i şeriftir.) buyurmuştur.
Ey yaranlar:
Yâsin sûresini çokça okuyun, feyzini ve bereketini yakın bir zamanda görürsünüz.

37) SAFFÂT sûresiniher kim yedi kerre okursa, kendisine rızık bereketi ihsan buyurulur.

38) SAD sûresini okumaya devam edenşeytanın ve insan şeytanlarının şerlerinden emin olur.

39) ZÜMER sûresini, okumaya devam eden kimse, hak katında aziz olur ve kerem-i ilâhiyye nail olur.

40) MÜ'MÎN sûresini, yedi kerre okuyan kimsenin istek ve hacetini Hak teâlâ reva kılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder